sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Viikko 3

01.10.2012 Maanantai

Aloitin työpäivän leikkaamalla nurmikkoa uuden työparin kanssa. Trimmasimme myös nurmikolta pois liian pitkäksi kasvaneet heinät ja rikkaruohot. Loppupäivästä irrotimme metalliaitoja ja raivasimme ympäriltä oksia oksasaksilla ja kirveellä. Meillä oli hieman ongelmia raivauksen kanssa, sillä paksuimmat puut olivat kasvaneet aidoista läpi.

02.10.2012 Tiistai

Jatkoimme aitojen purkua leikkaamalla osia irti kulmahiomakoneella. Myöhemmin saimme työmaalle myös moottorisahan, joilla sai paremmin raivattua isompia ja aidasta läpi kasvaneita oksia. Pääsimmekin hieman etenemään urakassa moottorisahan kanssa, mutta se oli kuitenkin liian pienitehoinen ja tylsä. Jatkoimme puiden hakkaamista kirveellä ja saimme homman lopulta valmiiksi.
Tämän jälkeen leikkasin kulmahiomakoneella aidasta pois piikkilankoja ja katkaisin sillä myös maan alla olleita puhelinjohtoja sisältäviä muoviputkia poikki. Lopuksi hakkasin tien viereen metallitankoja, joihin kiinnitin turvanauhaa, jotta työmaa-alueen huomattaisiin paremmin. Lisäksi autoin tekemään pohjaa tielle ja lähdimme kotiin. Illalla menimme tapaamaan Bentheä ja kiersimme hänen kanssaan eri paikoissa ja kävimme hänen kotonaan.


03.10.2012 Keskiviikko

Saksalaisten vapaapäivä. Heräsin noin 10 aikaan ja valmistelin ulos lähtemistä.
Lähdin jonottamaan pääsyä Reichstag building domeen. Jonotin noin 2 tuntia kunnes sain varattua ajan seitsemäksi. Odotellessani menin kiertämään Berliiniä ja kävin Alte National Gallerien ulkopuolella katsomassa istutuksia. Kiertelin toreilla ja kävin East Side Galleriassa uudelleen.

Lopulta pääsin Reichstag building domeen , jossa katsoin nähtävyyksiä ja luin historiaa opastekylteistä. Kävin vielä katsomassa Brandenburger tor:lla järjestettyä konserttia ja lähdin asunnolle nukkumaan.04.10.2012 Torstai

Aloitimme Leon kanssa työt uudessa paikassa. Tämän vuoksi heräsin jo klo 04.45-05.00 aikoihin, jonka jälkeen minun tuli matkustaa päätepysäkille ja vaihtaa siellä toiseen junaan. Sovimme, että näemme työmatkan varrella Leon kanssa ja menimme samaa matkaa uudelle työmaalle. Odotimme noin tunnin muita työntekijöitä. Olimme jo hieman epävarmoja työmaasta, sillä muita ei näkynyt. Varmistimme vielä toimistosta, että olemme oikealla paikalla.

Kun muut työntekijät saapuivat, aloimme irrottaa kivilaattoja. Sain tehtäväksi kaivaa maata tiettyyn korkoon, jotta koloihin voitaisiin laittaa pyörätelineet. Sen jälkeen menin Maxin kanssa tasoittamaan multaa. Loppupäivästä laitoimme Leon kanssa betonilaattoja pyörätelineiden juureen.

05.10.2012 Perjantai

Aloimme tehdä kivilaatoille pohjaa: me Leon kanssa toimme hiekkaa, jonka vanha mies tasoitti.
Sen jälkeen vein betonikivilaattoja toiselle työntekijälle, joka laittoi ne paikoilleen. Veimme betonia vanhalle miehelle ja asensimme porukalla L- elementtejä. Menimme tekemään yhdessä betonikivilaatoituksen loppuun ja loppupäivän asensimmekin elementtejä paikoilleen.

Töiden jälkeen menimme Maxin ja Leon kanssa viettämään iltaa. Kävimme Tiergartenin puistossa ja muualla Berliinissä.

06.10.2012 Lauantai

Seuraavana päivänä ajattelin käydä katsomassa millaisia metsästysjousia on tarjolla Saksassa ja minkä hintaisia. Kävin katsomassa niitä erään yksityisen jousikauppiaan kotona. Kävin kiertämässä paikkoja, joita oli merkitty metrokarttaan ja kiersin myös vaatekauppoja Alexanderplazilla. Loppuillan kävin kaupoissa lähellä Maxin ja Leon näyttämää kaupunginosaa.


07.10.2012 Sunnuntai

Lähdin aamulla AntikMarkt-nimiselle katukirpputorille. Kävin kiertelemässä Berliinissä ja katsomassa olisiko kaupat auki. Loppuillasta lähdin kiertämään ”kehää” eli ympyränmuotoista metroreittiä, jotta näkisin paremmin millaisia ovat Länsi- ja Itäsaksan erityispiirteet. Se ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan, sillä oli jo liian pimeää sekä rataliikenteessä tehtiin paljon korjaustöitä. Jouduin vaihtamaan ratikan bussiin, jonka jälkeen palasin asunnolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti