lauantai 13. lokakuuta 2012

Viikko 4

08.10.2012 Maanantai

Jatkoimme samalla työmaalla. Laitoimme L- elementtejä siitä kohtaa, mihin viimeksi jäimme. Jouduimme myös ottamaan pois viime viikolla laittamiamme elementtejä ja vaihtamaan ne toisenlaisiin. Asensimme myös kulmaelementtejä ja muunlaisia porraselementtejä. Töiden jälkeen lähdin etsimään kauppaa nimeltä Primark ja löysin sieltä uuden takin, pipon ja vyön. Sen jälkeen kävin vielä ruokakaupassa.


09.10.2012 Tiistai

Aloimme täyttää porraselementtien sisäpuolia betonilla ja täytimme porraselementtien sisäpuolen sitten hiekalla. Sen jälkeen tasoitimme pohjamaata betonikivilaatoille ja harjasimme hiekkaa viimeksi laittamiemme kivilaattojen väliin. Loppupäivästä leikkasimme porraskivilaattoja timanttileikkurilla.

Töiden jälkeen kävin katsomassa paikkaa, joka oli työmaan vieressä. Vanhan näköinen rakennus herätti mielenkiintoa ja siinä oli ”sydämellisesti tervetuloa”-juliste. Sisälle päästyäni talo tuntui olevan romahtamispisteessä äänistä päätellen, joten menin vaan rappuset ylös ja katsoin hieman paikkoja. Rakennus on luultavasti toiminut vanhana kauppana tai tehtaana sisältä löytyvistä papereista päätellen. Kävin asunnolla vaihtamaan vaatteet ja lähdin katsomaan Molecule Man -patsaita ja muita nähtävyyksiä.


10.10.2012 Keskiviikko

Haravoimme lehtiä ja levitimme multaa Leon kanssa. Sen jälkeen leikkasimme betonikivilaattoja ja teimme kivilaatoitukselle pohjaa ja kärräsimme asennushiekkaa. Kannoimme myös kivilaattoja ja täytimme hiekalla portaiden sisäpuolia. Sain laittaa loppupäivästä hieman kivilaattoja paikalleen.

Palasin asunnolle ja lähdin tapaamaan Bentheä Alexanderplazille. Tuuli ja Minna olivatkin jo paikalla ja keskustelimme siitä, miten vaihto on sujunut. Loppuillasta lähdin kiertämään kaupunkia ja siellä olikin valotaidenäyttely, jossa valoja oli heijastettu rakennuksiin. Lopuksi kävelin Victory Columni:lle asti Alexanderplazilta.
11.10.2012 Torstai

Torstaiaamuna en mennyt töihin, koska se ei olisi ollut järkevää matkoihin kuluvan ajan vuoksi (noin 4 tuntia). Meillä oli kokous noin 13.00 aikaan GalaBaun toimistolla. Ajattelin käydä Tv- Towerissa ennen Benthen näkemistä, joten menin Alexanderplazille. Aamulla oli tosin liian sumuista, joten torniin meneminen ei kannattanut. Sen sijaan menin Gesunsbrunnenille ja kävin etsimässä lähistöltä geokätkön joka sijaitsi RosenGartenin puistossa.

Sitten tapasinkin jo Benthen, jonka kanssa menimme toimistolle ja puhuimme kuluneesta harjoittelusta ja täytimme suurimman osan tarvittavista papereista. Arviointi meni melko hyvin ja sain toivoa myös jotain lahjaa, jonka voisin viedä kotiin muistoksi. Paluumatkalla juttelimme Benthen kanssa arvioinnista. Päivä oli kirkastunut aamuun verrattuna, joten kävin varaamassa ajan Tv-Toweriin ja sain sinne ajan noin kuudeksi. Loppuilta menikin tv- tornissa, jossa katsoin nähtävyyksiä ja kuvasin niitä.12.10.2012 Perjantai

Viimeisenä työpäivänä pääsin aamusta latomaan kiviä valmiiksi tasattuun pohjaan. Kysyin Leolta ja Maxilta vinkkejä, mitä kannattaisi toivoa muistoksi. Sitten Leo puhui jotain karhuista Maxin kanssa, joten sanoin Leolle toivovani jotain karhuihin liittyvää. Sain latoa kiviä melko monelle terassille.

Myöhemmin työmaalle tuli Frau Markert, jonka kanssa tarkistimme kertaalleen, että tarvittavat paperit ovat kunnossa. Hän antoi minulle lahjan ja toivotti minut tulemaan uudestaan töihin kyseiseen yritykseen. Loppupäivän leikkasimme Leon kanssa betonikiviä ja laitoimme niitä valmiille pohjalle, minkä olimme tehneet.
Töiden jälkeen menin asunnolle vaihtamaan vaatteita ja pakkaamaan tavaroita loppuun. Olimme sopineet tapaavamme Leon ja Maxin kanssa klo 19.00 Alexanderplazilla, joten minulla oli aika kova kiire. Leon ja Maxin kanssa kiertelimme kaupunkia ja kävimme katsomassa muun muassa valotaidetta.


13.10.2012 Lauantai

Heräsimme noin 7 aikaan ja pakkasimme tavaroita sekä siivosimme asuntoa. Benthe tuli asunnolle tarkistamaan että kaikki on kunnossa ja onko huoneet siivottu. Laitoimme paikat kuntoon niin hyvin kuin ehdimme, söimme ja lentokentälle lähdimme ennen kymmentä. Teimme tarvittavat lähtöselvitykset ja turvatarkastukset ja lähdimme matkaamaan kohti Suomea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti